Wat is Podotherapie

Lees meer over Podotherapie en wat de mogelijkheden zijn.

Wat is podotherapie

Podotherapie is een (para)medisch vakgebied waarbij de focus ligt bij het behandelen en voorkomen van lichamelijke klachten in de lager gelegen delen van het lichaam. Denk hierbij aan pijnklachten in de voeten, maar ook klachten in de knieën, heupen of lage rug worden door de podotherapeut behandeld.

Specialisaties podotherapie

Daarnaast heb je allerlei specialisaties binnen het vakgebied, zoals:

• Kinderpodotherapie
• Sportpodotherapie
• Diabetespodotherapie
• Reumatische voet

Wat is een podotherapeut?
Een podotherapeut is gespecialiseerd in voetklachten en klachten die voortkomen vanuit de houding en beweging die men maakt. Onze podotherapeuten doen uitgebreid onderzoek en bedenken een geschikte oplossing. Dit kan een op maat gemaakte podotherapeutische zool zijn, maar ook een orthese of taping. 
In Nederland is podotherapie sinds 1982 wettelijk erkend paramedisch beroep. “Podotherapeut” is een wettelijk beschermde titel, die alleen mag worden gevoerd door iemand die een hbo-bacheloropleiding podotherapie heeft afgerond.

Wanneer naar de podotherapeut?
Mensen kunnen bij de podotherapeut terecht voor meer dan alleen voetklachten. Ook wanneer u last heeft van uw tenen, nagels, enkels, knieën, heupen of rug, is een bezoek aan de podotherapeut een goed idee. De podotherapeut behandelt klachten die voortkomen uit het niet goed functioneren van voeten en/of benen, een afwijkende voetstand of een verkeerd looppatroon. Hierdoor kunnen weer andere klachten in andere delen van het lichaam ontstaan, zoals overbelasting van een spier of gewricht.

073 6148814

Graafseweg 157
5213AD ‘s-Hertogenbosch

Openingstijden

Maandag-Vrijdag 09.00 - 17.00

E-mail uw vraag

vragen@podotherapiedenbosch.nl